U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Zoete aardappelgratin met verse kruiden

15 minuten bereidingstijd
20 minuten in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 2 verpakkingen Aviko Zoete Aardappelblokjes 
  • 400 ml slagroom 
  • 300 ml melk 
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt 
  • 2 takjes rozemarijn 
  • 100 g geraspte jong belegen kaas 
  • 3 el fijngesneden verse kruiden, bijv. dille, platte peterselie en basilicum 
  • Ovenschaal van 20-22 cm doorsnede (of 4 eenpersoonsovenschaaltjes), ingevet

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Meng de aardappelblokjes in een pan met de slagroom, de melk en de knoflook. Voeg de takjes rozemarijn toe en breng de room tegen de kook. Kook de aardappelblokjes 5 min. zachtjes 
  • Verwijder de takjes rozemarijn. Schep de helft van de aardappelblokjes met een schuimspaan uit de pan in de ovenschaal(tjes). Verdeel er de kaas en de kruiden over. Maal er peper naar smaak over. Schep de rest van de aardappelblokjes met de schuimspaan erop 
  • Bak de aardappelgratin in de voorverwarmde oven in ca. 20 min. goudbruin

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 850 kcal
  • 62 g vet waarvan 32 g verzadigd
  • 56 g koolhydraten
  • 14 g eiwit
  • 7 g vezels
  • 1,4 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen