Vispannetje met dille, Franse friet en haricots verts
20 min bereidingstijd
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Snipper de sjalotten. Hak de knoflook fijn. Smelt in een braad- of hapjespan de boter. Fruit de sjalot met de knoflook 2 minuten. Bestrooi met de bloem en bak nog 1 minuut mee.
- Schenk al roerend met een garde langzaam de wijn en vervolgens de bouillon erbij, en klop tot een gladde saus.
- Voeg de slagroom toe en klop de saus weer glad. Verwarm nog 2 minuten zachtjes tot de saus licht gebonden is.
- Snijd de vis in blokjes. Dep de vis, de mosselen en de garnalen droog met keukenpapier. Voeg ze aan de roomsaus toe. Verwarm nog ca. 8 minuten zachtjes, tot de vis net gaar is.
- Bereid intussen de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de steelaanzet eraf en kook de haricots verts in ruim water met zout in 6 minuten beetgaar. Giet af en laat uitlekken,
- Hak de dille fijn. Voeg de dille toe aan het vispannetje en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer het vispannetje met de haricots verts, de friet en de citroenmayonaise.
- Een klassiek vispannetje hoort in ieders receptrepertoire. Kies je favoriete vissoorten en serveer met knapperige Franse friet en haricots verts. Citroenmayonaise mag niet ontbreken!
- Tip: Neem je favoriete vissoorten voor dit heerlijke vispannetje: witvis als kabeljauw en snoekbaars, zalm en denk ook zeker aan forel. Restjes vis zijn ook heel geschikt voor een vispannetje!
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 940 kcal
- 57 g vet waarvan 21 g verzadigd
- 65 g koolhydraten
- 35 g eiwit
- 8 g vezels
- 2,5 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen