Tarte di pomodori met rösti
25 min bereidingstijd
20 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Maak de bevroren rösti los. Meng de eieren, de bloem en de Parmezaan erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Vorm op de bakplaat een deegbodem van 1 cm dikte van het röstimengsel. Druk stevig aan. Bak de deegbodem in de voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin en gaar.
- Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de uiringen en paprika 5 minuten. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee.
- Voeg de tomaten met de kappertjes en de balsamicoazijn toe. Laat 5 minuten smoren, tot de azijn stroperig wordt.
- Neem de deegbodem uit de oven. Verdeel het tomaatmengsel erover. Verkruimel de geitenkaas grof boven de röstitaart en bestrooi met de rucola en peper naar smaak. Druppel er nog wat extra balsamicoazijn over.
Een goede balsamico hoeft heus geen fortuin te kosten. Maar bij aankoop een paar euro meer uitgeven maakt écht het verschil in deze gerechten.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 520 kcal
- 27 g vet waarvan 11 g verzadigd
- 41 g koolhydraten
- 24 g eiwit
- 8 g vezels
- 1,2 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen