Siciliaanse aardappelpuree met pancetta, gegrilde groente en rucola
20 min bereidingstijd
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Snijd de tomaten in stukjes Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin en schud ze op een bord.
- Verwarm de bevroren aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de pancetta in 5 minuten bruin en knapperig.
- Schep de gegrilde groente door de pancetta en bak 2-3 minuten mee.
- Schep ¾ van het pancetta-groentemengsel, de tomaatjes en rucola door de puree. Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de aardappelpuree op 4 borden en verdeel de rest van het pancetta-groentemengsel, de rucola en tomaatjes erover. Bestrooi met de geroosterde pijnboompitten.
- Tip: Vervang de pancettablokjes door tonijn in olijfolie (uit blik). Verdeel de tonijn over de puree.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 490 kcal
- 32 g vet waarvan 13 g verzadigd
- 33 g koolhydraten
- 15 g eiwit
- 6 g vezels
- 3,6 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen