U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Siciliaanse aardappelpuree met pancetta, gegrilde groente en rucola

20 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Aardappelpuree Fijne Kruiden
  • 75 g zongedroogde tomaten in olie
  • 1 el pijnboompitten
  • 2 el olijfolie
  • 200 g pancettablokjes
  • 300 g gegrilde groente (koelvers of uit diepvries)
  • 50 g rucola

Bereiding:

  • Snijd de tomaten in stukjes Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin en schud ze op een bord.
  • Verwarm de bevroren aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de pancetta in 5 minuten bruin en knapperig.
  • Schep de gegrilde groente door de pancetta en bak 2-3 minuten mee.
  • Schep ¾ van het pancetta-groentemengsel, de tomaatjes en rucola door de puree. Breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de aardappelpuree op 4 borden en verdeel de rest van het pancetta-groentemengsel, de rucola en tomaatjes erover. Bestrooi met de geroosterde pijnboompitten.
  • Tip: Vervang de pancettablokjes door tonijn in olijfolie (uit blik). Verdeel de tonijn over de puree.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 490 kcal
  • 32 g vet waarvan 13 g verzadigd
  • 33 g koolhydraten
  • 15 g eiwit
  • 6 g vezels
  • 3,6 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen