Satéschotel met sperziebonen & krokante uitjes
30 min bereidingstijd
30 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Maak de sperziebonen schoon en snijd eventueel in stukjes. Snijd de kipfilet in blokjes.
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Verhit in een koekenpan de olie. Bak de blokjes kip in 8 minuten rondom bruin en gaar. Kook intussen de sperziebonen in water met zout in 5-6 minuten beetgaar.
- Verwarm de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de uien. Fruit de ui 2 minuten in het bakvet. Voeg de pindakaas en de kokosmelk toe en verwarm al roerend tot een gladde saus. Schenk de ketjap erbij en breng op smaak met peper of sambal.
- Schep de kipfilet en de sperziebonen door de pindasaus en doe in de ingevette ovenschaal.
- Dek de saté af met de aardappelpuree. Strijk de puree met de bolle kant van een vochtige lepel glad.
- Bak de satéschotel in de voorverwarmde oven in 30 minuten goudbruin. Strooi halverwege de oventijd de uitjes over de puree, of strooi ze pas uit de oven over de satéschotel.
- Serveer de satéschotel met sambal, atjar tjampoer en wat extra uitjes.
Deze ovenschotel combineert alles waar het hele gezin dol op is: kipfilet, sperziebonen, satésaus en aardappelpuree.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 900 kcal
- 55 g vet waarvan 26 g verzadigd
- 51 g koolhydraten
- 45 g eiwit
- 11 g vezels
- 3,2 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen