Röstirondjes met pompoentartaar
25 min + afkoelen
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Snijd de pompoen in piepkleine blokjes van 2-3 mm (schillen is niet nodig). Schep de pompoenblokjes om met de olijfolie.
- Verhit een koekenpan zonder olie of boter. Rooster in de droge koekenpan de pompoenblokjes in ongeveer 5 minuten knapperig gaar. Neem de pompoen van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- Bereid de röstirondjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snipper het sjalotje ragfijn. Hak de kappertjes fijn. Roer de crème fraîche los met de kerrie. Rasp of pers de knoflook boven de crème.
- Schep de pompoen met de sjalot en de kappertjes door de crème. Breng de pompoentartaar op smaak met zout en peper.
- Leg de röstirondjes op een schaal. Schep op elk rondje een lepel pompoentartaar.
- Krokante röstirondjes belegd met een vegetarische tartaar van geroosterde pompoen en kerriecrème: lekker! Garneer met een trendy takje erwtencress of takje tijm.
- Tip: Vervang voor liefhebbers van gerookte zalm 50 gram geroosterde pompoenblokjes door 50 gram fijngesneden gerookte zalm. Breng de tartaar op smaak met 1 theelepel citroensap.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 130 kcal
- 7 g vet waarvan 2 g verzadigd
- 14 g koolhydraten
- 2 g eiwit
- 2 g vezels
- 0,8 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen