U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Röstirondjes met pompoentartaar

25 min + afkoelen

Wat heb ik nodig:

personen
  • 8 Aviko Röstirondjes Naturel
  • 150 g pompoen (stukje)
  • 1 el olijfolie
  • 1 sjalotje
  • 2 tl kappertjes
  • 1 volle el crème fraîche
  • ¼ tl kerrie
  • ¼ teen knoflook
  • 8 takjes erwtencress of tijm

Bereiding:

  • Snijd de pompoen in piepkleine blokjes van 2-3 mm (schillen is niet nodig). Schep de pompoenblokjes om met de olijfolie.
  • Verhit een koekenpan zonder olie of boter. Rooster in de droge koekenpan de pompoenblokjes in ongeveer 5 minuten knapperig gaar. Neem de pompoen van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Bereid de röstirondjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snipper het sjalotje ragfijn. Hak de kappertjes fijn. Roer de crème fraîche los met de kerrie. Rasp of pers de knoflook boven de crème.
  • Schep de pompoen met de sjalot en de kappertjes door de crème. Breng de pompoentartaar op smaak met zout en peper.
  • Leg de röstirondjes op een schaal. Schep op elk rondje een lepel pompoentartaar.
  • Krokante röstirondjes belegd met een vegetarische tartaar van geroosterde pompoen en kerriecrème: lekker! Garneer met een trendy takje erwtencress of takje tijm.
  • Tip: Vervang voor liefhebbers van gerookte zalm 50 gram geroosterde pompoenblokjes door 50 gram fijngesneden gerookte zalm. Breng de tartaar op smaak met 1 theelepel citroensap.

Benodigd product

Benodigd product: Rösti Rondjes Naturel

Voedingswaarden per persoon

  • 130 kcal
  • 7 g vet waarvan 2 g verzadigd
  • 14 g koolhydraten
  • 2 g eiwit
  • 2 g vezels
  • 0,8 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen