U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Quichettes met spinazie, zoete aardappel en ricotta

20 min bereidingstijd
20-25 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 150 g Aviko Zoete Aardappelblokjes
  • 1 el olijfolie
  • 100 g spinazie
  • 3 eieren
  • 2 el melk
  • 100 g ricotta
  • 3 el geraspte Parmezaanse kaas
  • 8 (grote) pasteibakjes
  • Bakplaat

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 160 ºC. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Voeg de spinazie toe en laat het blad al omscheppend slinken en het vocht verdampen.
  • Klop de eieren los met de melk. Meng er de ricotta, de Parmezaanse kaas en de spinazie door. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel het spinaziemengsel met de zoete aardappelblokjes over de pasteibakjes.
  • Bak de quichettes in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
  • Pasteibakjes zijn ideaal om snel kleine quiches mee te maken. Vul ze met een romig ricotta-spinaziemengsel en elegante zoete aardappelblokjes. Perfect als feestgerecht.
  • Tip: Lekker met een groene salade met frisse vinaigrette.

Benodigd product

Benodigd product: Zoete Aardappel Blokjes

Voedingswaarden per persoon

  • 380 kcal
  • 26 g vet waarvan 12 g verzadigd
  • 24 g koolhydraten
  • 12 g eiwit
  • 2 g vezels
  • 1 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen