Pureekrans met boerenkool, spekjes en oude kaas
25 min bereidingstijd
12-15 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de spekreepjes in 4 minuten knapperig uit. Voeg de boerenkool met 50 ml water toe en smoor de kool in 8 minuten gaar.
- Rol intussen het croissaintdeeg uit. Snijd het deeg volgens de perforatielijnen in punten. Leg de punten in een krans: de brede zijden in het midden en elkaar overlappend, waarbij de punten naar buiten wijzen.
- Schep de warme puree door het boerenkoolmengsel. Breng op smaak met peper. Schep de boerenkoolpuree in een mooie cirkel op de brede kanten van het croissantdeeg. Vouw de punten over de puree en dan onder de krans.
- Klop het ei los. Rasp de kaas fijn. Bestrijk het deeg dun met ei. Bestrooi met de geraspte kaas.
- Bak de pureekrans in de voorverwarmde oven in 12-15 minuten goudbruin en gaar. Serveer warm.
- Een eenvoudige krans van koelvers croissantdeeg gevuld met romige puree met boerenkool en spekjes. Ook lekker als bijgerecht bij het kerstdiner!
- Tip: Liever zonder vlees? Vervang de gerookte spekjes door grofgehakte walnoten.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 485 kcal
- 27 g vet waarvan 12 g verzadigd
- 41 g koolhydraten
- 17 g eiwit
- 3 g vezels
- 2,7 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen