Pizza Piemonte met Rösti
40 min bereidingstijd + 1 uur wachten
8-10 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Zeef de beide bloemsoorten boven een kom. Strooi aan de ene kant de gist en aan de andere kant 1 theelepel zout. Schenk er 300 ml handwarm water en de olijfolie bij en kneed met de keukenmachine of mixer tot een soepel deeg.
- Vet een grote kom in met wat extra olijfolie. Maak een bol van het deeg en leg in de kom. Laat het deeg afgedekt met vershoudfolie 1 uur op een warme plek rijzen.
- Rooster intussen voor de pesto de pijnboompitten goudbruin en schud ze op een bord. Pureer in de hakmolen van de staafmixer de pijnboompitten met de peterselie, de knoflook en de extra vierge olijfolie tot een smeuïge pesto. Breng op smaak met citroensap, zout en peper.
- Verwarm de oven voor tot 250 ºC. Verwarm eventueel de pizzasteen in de oven. Duw de lucht uit het deeg en verdeel in 4 stukken. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak met de deegroller uit tot 4 pizzabodems.
- Beleg de pizzabodems met de mozzarella en de broccoli. Snijd de worsten open en knijp het gehakt eruit. Verdeel het vlees in kleine stukjes over de pizzabodems. Bestrooi met de rösti en zout en peper naar smaak.
- Bak de pizza’s op de pizzasteen of bakplaat in de voorverwarmde oven in 8-10 minuten goudbruin en gaar. Lepel de peterseliepesto over de pizza’s en bestrooi met de rucola.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 1425 kcal
- 73 g vet waarvan 24 g verzadigd
- 135 g koolhydraten
- 51 g eiwit
- 11 g vezels
- 2,6 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen