Mexicaanse aardappelpuree met kidneybonen en cheddarkaas
20 min bereidingstijd
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Snijd de paprika in blokjes en snipper de ui. Snijd de jalapeño pepers klein. Snijd de bosui in ringetjes.
- Verwarm de bevroren aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit intussen in een koekenpan de olijfolie. Bak de paprika en rode ui in 4 minuten knapperig gaar. Schep de kidneybonen erdoor en verwarm nog 2 minuten.
- Schep ¾ van het paprika-bonenmengsel, de jalapeño pepers, bosui en kaas door de puree. Breng op smaak met zout.
- Schep de aardappelpuree op 4 borden en garneer met de rest van het paprika-bonenmengsel, de jalapeño pepers, bosui en kaas.
- Tip: Voeg ook eens 1 in blokjes gesneden avocado toe.
- Tip: Lekker met een tomatensalade en tortillachips.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 475 kcal
- 25 g vet waarvan 13 g verzadigd
- 39 g koolhydraten
- 19 g eiwit
- 9 g vezels
- 2,1 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen