U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Mexicaanse aardappelpuree met kidneybonen en cheddarkaas

20 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Aardappelpuree Naturel
  • 1 rode paprika
  • 2 rode uien
  • 50 g jalapeño pepers
  • 1 bosui
  • 2 el olijfolie
  • 250 g rode kidneybonen (uitgelekt uit blik)
  • 150 g geraspte cheddar kaas

Bereiding:

  • Snijd de paprika in blokjes en snipper de ui. Snijd de jalapeño pepers klein. Snijd de bosui in ringetjes.
  • Verwarm de bevroren aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit intussen in een koekenpan de olijfolie. Bak de paprika en rode ui in 4 minuten knapperig gaar. Schep de kidneybonen erdoor en verwarm nog 2 minuten.
  • Schep ¾ van het paprika-bonenmengsel, de jalapeño pepers, bosui en kaas door de puree. Breng op smaak met zout.
  • Schep de aardappelpuree op 4 borden en garneer met de rest van het paprika-bonenmengsel, de jalapeño pepers, bosui en kaas.
  • Tip: Voeg ook eens 1 in blokjes gesneden avocado toe.
  • Tip: Lekker met een tomatensalade en tortillachips.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 475 kcal
  • 25 g vet waarvan 13 g verzadigd
  • 39 g koolhydraten
  • 19 g eiwit
  • 9 g vezels
  • 2,1 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen