U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Honing-mosterdkip met sinaasappel-saliegratins

30 min bereidingstijd
50 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 2 verpakkingen Aviko Gratins met Tijm en Rozemarijn (à 4 stuks)
  • 1 hele kip
  • 1 el grove milde mosterd
  • 1 el honing
  • 3 el olijfolie
  • ½ bos bospeen
  • 250 g kastanjechampignons
  • 16 blaadjes salie
  • 1 sinaasappel
  • Poedersuiker
  • 1-2 (grote) bakplaten met bakpapier

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Leg de kip op een bakplaat en dep droog. Meng de mosterd met de honing en 1 eetlepel olijfolie. Wrijf de kip in met de honing-mosterdmarinade.
  • Verwijder het loof van de bospeen. Schil de worteltjes en snijd ze in schuine stukjes van 2-3 cm. Schep de worteltjes en champignons om met de laatste 2 eetlepels olijfolie, zout en peper naar smaak. Verdeel de groenten rond de kip.
  • Rooster de kip in de voorverwarmde oven in 50 minuten goudbruin en gaar. Dek de kip af met aluminiumfolie als deze te donker kleurt.
  • Snijd de sinaasappel in dunne plakjes. Verdeel de salieblaadjes over de gratins. Leg er de sinaasappel op en bestrooi met een beetje poedersuiker.
  • Zet de gratins halverwege de oventijd bij de kip op de bakplaat. Of schuif ze op een 2e bakplaat onder de kip in de oven. Bak de gratins in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.
  • Serveer de kip met de groenten en de sinaasappel-saliegratins.
  • Serveer deze heerlijk gemarineerde kip met sinaasappel-saliegratins, die vooraf bestrooid zijn met poedersuiker waardoor de sinaasappel mooi karamelliseert.
  • No-waste tip: Vul de kip met het aromatische groene loof van de bospeen.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 975 kcal
  • 69 g vet waarvan 33 g verzadigd
  • 39 g koolhydraten
  • 45 g eiwit
  • 7 g vezels
  • 2,4 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen