U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Groente-pureebuideltjes met gemarineerde kip

20 min bereidingstijd
20 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 500 g Aviko Aardappelpuree
  • 1 teen knoflook
  • ½ tl kerrie
  • 1 tl vloeibare honing
  • 3 el olijfolie
  • 4 kleine kipfilets
  • 250 g kleine broccoliroosjes
  • 200 g snoep- of cherrytomaatjes
  • 4 takjes rozemarijn
  • 4 vellen bakpapier, bakplaat

Bereiding:

  • Rasp of pers de knoflook. Roer de knoflook, de kerrie en de honing door de olijfolie. Breng de marinade op smaak met zout en peper. Wentel de kipfilets erdoor en laat minstens 30 minuten afgedekt marineren, op een koele plek.
  • Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de broccoliroosjes in water met zout in 4 minuten beetgaar.
  • Schep de puree in het midden van 4 vellen bakpapier. Leg er de kipfilets op. Verdeel de broccoli en de tomaatjes erover. Leg er een takje rozemarijn op.
  • Vouw elk vel bakpapier tot een buideltje en bind dicht met een stuk keukentouw. Zorg dat er geen opening in zit waardoor de stoom kan ontsnappen.
  • Zet de buideltjes op de bakplaat en schuif in de voorverwarmde oven. De inhoud is na 20 minuten gaar.
  • Een verrassingspakketje voor de kleine gasten. Laat ze zelf aan tafel het touwtje lostrekken. Blijf er wel bij, de damp in het pakketje is heet!
  • Tip: De kipfilets kunnen al 2-3 dagen van tevoren worden gemarineerd. Bewaar ze afgedekt in de koelkast.
  • Variatietip: Ook lekker met kabeljauw- of zalmfilet.
  • Tip: Kunnen de kinderen nog niet zelf snijden? Snijd de kipfilet dan voor het marineren in blokjes.

Benodigd product

Benodigd product: Aardappelpuree Naturel

Voedingswaarden per persoon

  • 400 kcal
  • 16 g vet waarvan 5 g verzadigd
  • 22 g koolhydraten
  • 40 g eiwit
  • 5 g vezels
  • 1,5 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen