Granaatappel Rosa Mimosa & rösti petit four met geklopte geitenkaas
30 min bereidingstijd
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Bereid de minirösti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Klop met een vork de geitenroomkaas los. Schep de geitenroomkaas in een stevig zakje.
- Halveer de granaatappel. Klop uit een granaatappelhelft de pitjes. Snijd van de andere helft 4 kleine partjes.
- Druppel op elke minirösti wat honing. Knip de punt van het zakje met geitenroomkaas en spuit op elke rösti een dot. Garneer met granaatappelpitjes en cress of tijm.
- Schenk het granaatappelsap in 4 champagneglazen. Voeg het rozenwater en de ijsblokjes toe. Vul langzaamaan met de mousserende wijn en steek er de takjes tijm in.
- Serveer de rösti petit four met de Rosa Mimosa.
- Minirösti’s zijn ideaal voor een borrelhapje: op eindeloos veel manieren te garneren. Bedenk het maar! Mooi in kerstkleuren bijvoorbeeld, met luchtig geklopte verse geitenkaas, knisperende granaatappelpitjes en een mooi cress of kruid.
- Tip: Geen geitenkaasliefhebber? Neem verse roomkaas met kruiden of ga voor Griekse yoghurt met een beetje knoflook en gemalen komijn.
- Variatietip: Vervang het rozenwater door een paar flinterdunne schijfjes gemberwortel.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 315 kcal
- 11 g vet waarvan 4 g verzadigd
- 37 g koolhydraten
- 6 g eiwit
- 3 g vezels
- 0,9 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen