U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Gevulde filetlapjes met kruidenboter en ham-kaasgratins

30 min bereidingstijd
20-25 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 2 verpakkingen Aviko Gratins met rozemarijn en tijm (à 4 stuks)
  • 4 varkensfiletlapjes
  • 60 g kruidenboter (zie tip)
  • 200 g aspergetips
  • 8 plakjes gerookt spek
  • 50 g hamreepjes
  • 50 g geraspte jongbelegen kaas
  • 25 g roomboter
  • 3 takjes peterselie
  • 4 cocktailprikkers, bakplaat met bakpapier

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Snijd de varkensfiletlapjes aan de zijkant in zodat een zakje ontstaat. Vul het vlees met de kruidenboter en steek dicht met een cocktailprikker. Bestrooi met zout en peper.
  • Kook de aspergetips 1 minuut in water met zout. Giet af en laat goed uitlekken. Verdeel de aspergetips in 8 porties. Wikkel elke portie in een plakje spek en houd apart.
  • Zet de gratins op de bakplaat. Meng de hamreepjes met de geraspte kaas. Verdeel het ham-kaasmengsel over de gratins. Bestrooi met wat peper.
  • Bak de gratins in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Leg er na 10 minuten de aspergebundeltjes bij.
  • Smelt in een koekenpan de boter. Bak de varkensfiletlapjes in 10 minuten aan beide kanten mooi bruin en gaar. Hak de peterselie grof.
  • Zet de gratins op een schaal. Leg er de aspergebundeltjes bij. Bestrooi met de peterselie en serveer met de gevulde filetlapjes.
  • Er zijn eindeloos veel toppings te bedenken om gratins een smaaktwist te geven. Klassiek met ham en kaas is de absolute familiefavoriet.
  • Tip: De lekkerste kruidenboter maak je zelf! Prak door 60 gram zachte roomboter 1 fijngehakt takje peterselie en ½ geperst teentje knoflook. Breng de kruidenboter op smaak met zout en peper.

Benodigd product

Benodigd product: Aardappel Gratins met Tijm & Rozemarijn

Voedingswaarden per persoon

  • 770 kcal
  • 55 g vet waarvan 39 g verzadigd
  • 29 g koolhydraten
  • 38 g eiwit
  • 4 g vezels
  • 3,5 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen