Gevulde courgette met puree en kruiden-knoflookkruim
20 min bereidingstijd
10 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Snijd de uiteinden van de courgettes en snijd elke courgette in 4 gelijke stukken.
- Hol de stukken courgette met een theelepel iets uit en zet ze op de bakplaat. Vul de holtes met de aardappelpuree.
- Verwijder de korsten van het brood en snijd in stukjes. Hak in de hakmolen het brood met de knoflook en de peterselie en/of tijmblaadjes tot fijn kruim.
- Voeg de olijfolie met zout naar smaak toe en hak nog kort. Verdeel het kruiden-knoflookkruim over de puree.
- Bak de courgettes in de voorverwarmde oven in ongeveer 10 minuten beetgaar en goudbruin.
- Een extra schaal groenten is altijd een goed idee en staat extra gul op tafel. Hol stukken courgette uit en vul ze met romige aardappelpuree. Krokant broodkruim met knoflook en kruiden geeft de groente een krokant accent.
- Tip: Vervang de olijfolie in het broodkruimmengsel door groene pesto voor een mediterrane smaak.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 100 kcal
- 3 g vet waarvan 1 g verzadigd
- 15 g koolhydraten
- 3 g eiwit
- 2 g vezels
- 0,8 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen