Geroosterde pompoen-spinaziestamppot met rozemarijnworst en peperroomsaus
30 min bereidingstijd
25 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Halveer de pompoen en schep met een lepel de draden en pitten eruit. Snijd de pompoen (met schil!) in blokjes van 1 cm en verdeel over de bakplaat.
- Snijd de uien in ringen en verdeel over de pompoen. Besprenkel met de olijfolie.
- Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven en rooster de pompoen en ui in 25 minuten gaar.
- Steek door elke saucijs een takje rozemarijn; verwijder eventueel wat naaldjes aan de onderkant. Smelt in een koekenpan de boter. Bak de saucijzen in 12-15 minuten bruin en gaar.
- Verwarm de spinaziepuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem de saucijzen uit de pan en houd ze onder een deksel warm.
- Fruit in het bakvet de peperkorrels 1 minuut. Schenk de madeira erbij en roer met een spatel de aanbaksels los. Schenk de slagroom erbij en laat de saus tot de gewenste dikte inkoken.
- Schep de geroosterde pompoen en ui door de spinaziepuree. Breng op smaak met peper.
Schep de hutspot op een schaal of 4 borden. Leg de saucijzen erbij en serveer met de peperroomsaus.
Comfort food anno nu: stamppot met spinaziepuree en geroosterde pompoen en ui voor extra veel smaak. Lekker met een rozemarijnworst en peperroomsaus.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 670 kcal
- 46 g vet waarvan 23 g verzadigd
- 35 g koolhydraten
- 26 g eiwit
- 6 g vezels
- 2,9 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen