Gegratineerde witlof met stoofpeer en gruyère
20 min bereidingstijd
20 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Halveer de struikjes witlof in de lengte. Kook de witlof in ruim water met zout in 6-8 minuten beetgaar.
- Snijd intussen de peren in plakjes of partjes; verwijder daarbij het klokhuis.
- Meng de rösti met de gruyère en de oregano. Breng op smaak met zout en peper.
- Laat de witlof goed uitlekken en leg de helften met het snijvlak naar boven op de bakplaat of in de ovenschaal. Verdeel er de stoofpeer en het rösti-kaasmengsel over.
- Bak de witlof in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin. Leg de witlof op een schaal. Serveer naar wens met extra (warme) stoofpeertjes.
- Sappige stoofpeertjes horen er echt bij tijdens de feestdagen. Deze originele combinatie met gegratineerde witlof en rösti is vast nieuw voor je gasten. Maak het je gerust makkelijk met kant-en-klare stoofpeertjes.
- Tip: Bak voor een extra krokant gratinlaagje de rösti eerst 10 minuten in een beetje olie of boter goudbruin. Laat even afkoelen alvorens de kaas door de rösti te mengen.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 130 kcal
- 5 g vet waarvan 3 g verzadigd
- 15 g koolhydraten
- 6 g eiwit
- 2 g vezels
- 0,4 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen