Franse aardappelpuree met pompoen, geitenkaas en tijm
20 min bereidingstijd
10-15 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Halveer de pompoen. Schep met een lepel de draden en pitten eruit. Snijd het pompoenvruchtvlees in blokjes van 1 cm.
- Verdeel de pompoenblokjes over de bakplaat. Besprenkel ze met de olijfolie en bestrooi met zout naar smaak.
- Rooster de pompoenblokjes in de voorverwarmde oven in 10-15 minuten gaar. Verwarm intussen de bevroren aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de geitenkaas in plakjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
- Schep ¾ van de geroosterde pompoen en tijm door de puree. Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de aardappelpuree op 4 borden en bestrooi met de rest van de pompoen. Leg er de geitenkaas op en garneer met de pompoenpitten en rest van de tijm.
- Variatietip: Vervang de geitenkaas door brie of gorgonzola.
- Tip: Maak de aardappelpuree af met een straaltje vloeibare honing.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 415 kcal
- 25 g vet waarvan 13 g verzadigd
- 32 g koolhydraten
- 13 g eiwit
- 5 g vezels
- 2,2 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen