Coquilles met guacamole, pancetta en aardappeldobbelsteentjes
15 minuten bereidingstijd
1 uur baktijd
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Pureer voor de guacamole de eetrijpe avocado’s en vermeng deze met het sap van 1 limoen, 1 takje fijngehakte korianderblaadjes, zout, peper en een fijngesneden rood pepertje naar smaak (tip: Als je niet alle peper voor de guacamole gebruikt doe dan, als je van pittig houdt, de rest in de olie waarin je de coquilles bakt)
- Bak de pancetta zonder olie krokant en laat het op keukenpapier afkoelen
- Bereid de aardappeldobbelsteentjes zoals aangegeven op de verpakking
- Bak de coquilles in wat olie (evt. met het restje rode peper) op hoog vuur, max. 2 min. per kant
- Maak diepe borden op waarbij je eerst aardappelblokjes opschept en daarop de coquilles verdeelt
- Verdeel de guacamole over de borden
- Voeg de krokante pancetta als laatste toe met wat peper en zout en verse muntblaadjes als ‘finishing touch’
- Leg er op ieder bord 2 limoenpartjes bij
Wijnsuggestie: Chenin Blanc
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 750 kcal
- 55 g vet waarvan 11 g verzadigd
- 33 g koolhydraten
- 25 g eiwit
- 12 g vezels
- 2,0 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen