Carpaccio van gegrilde groenten met parmezaancrème
45 min bereidingstijd
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Snijd de courgette in plakjes van 1-2 mm dik. Snijd de paprika en de rode ui in smalle reepjes. Schep de groenten om met 2 eetlepels olijfolie.
- Verhit de grillpan. Gril de courgette, de paprika en de rode ui in porties in 3-4 minuten gaar. Schep de groenten op een bord en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- Hak de olijven fijn en dep het kruim droog. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het olijvenkruim 4 minuten.
- Hak intussen de pijnboompitten fijn en schep de laatste minuut met 1 theelepel olijfolie door het olijvenkruim. Bak in nog 1 minuut goudbruin. Schud op een bord.
- Rasp de Parmezaanse kaas. Meng de kaas door de mayonaise. Schep de parmezaancrème in de (wegwerp)spuitzak.
- Bereid de zoete aardappelblokjes volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven, airfryer of koekenpan. Verdeel intussen de groentecarpaccio over 4 borden.
- Bestrooi de carpaccio met de zoete aardappelblokjes. Knip van de spuitzak een puntje van 3-4 mm. Spuit dotjes parmezaancrème op de carpaccio.
- Bestrooi met het olijven-pijnboompittenkruim en garneer met cress of rucola.
- Geroosterde zoete aardappelblokjes zorgen voor de finishing touch van deze groentecarpaccio. Lekker met toefjes parmezaancrème en krokant kruim van olijven en pijnboompitten.
- Tip: Gril de groenten een dag eerder. Maak ook alvast het olijven-pijnboompittenkruim en de parmezaancrème. Bewaar alles afgedekt in de koelkast of op een koele plek.
- Tip: Olijven-pijnboompittenkruim is ook heerlijk in zoete aardappelsoep met truffelswirl en kervel. Klik hier voor het recept.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 335 kcal
- 25 g vet waarvan 6 g verzadigd
- 18 g koolhydraten
- 8 g eiwit
- 4 g vezels
- 0,8 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen