U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Toscaans stoofvlees met rode wijn en Pom’ Duchesse

30 min bereidingstijd + 2 uur stoven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Pom’ Duchesse (750 g)
  • 2 el olijfolie
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 kleine wortel, fijngesneden
  • 2 stengels bleekselderij, fijngesneden
  • 800 g runderstoofvlees
  • 200 ml Toscaanse rode wijn
  • 1 blik gepelde tomaten (400 g)
  • 400 ml vleesfond of -bouillon
  • 2 takjes rozemarijn
  • 75 g Parmezaanse kaas (stukje)
  • 2 takjes peterselie
  • Bakplaat met bakpapier

Bereiding:

  • Verhit in een braadpan de olijfolie. Fruit de knoflook met de wortel en de bleekselderij in 3 minuten.
  • Snijd intussen het vlees in blokjes. Schep het vlees door de groenten en bak 4 minuten mee.
  • Schenk de wijn erbij. Voeg de inhoud van het blik gepelde tomaten, de vleesfond en de rozemarijn toe en breng tegen de kook.
  • Draai het vuur laag en stoof het vlees afgedekt in 2 uur zachtjes gaar. Bak na ongeveer 1,5 uur de Pom’ Duchesse volgens de aanwijzingen op de verpakking goudbruin en gaar in de friteuse, oven of airfryer. Rasp de Parmezaan. Hak de peterselie fijn.
  • Meng de helft van de geraspte kaas door het stoofvlees. Voeg peper en een beetje zout naar smaak toe.
  • Schep het stoofvlees op een schaal en bestrooi met de peterselie en de rest van de Parmezaanse kaas. Serveer met de Pom’ Duchesse en bijvoorbeeld sperziebonen of broccoli.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 875 kcal
  • 40 g vet waarvan 11 g verzadigd
  • 57 g koolhydraten
  • 63 g eiwit
  • 8 g vezels
  • 2,3 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen