U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Schnitzeltjes met portsaus en gratin Wellington

30 min bereidingstijd
25 min in de oven + Stoven: 1 uur

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Gratins met rozemarijn en tijm (4 stuks)
  • 4 ongepaneerde schnitzels van varken, kalf of kalkoen
  • 4 el olijfolie
  • 2 sjalotten
  • 3 takjes tijm
  • 125 ml rode port
  • 150 ml runderbouillon
  • 4 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries)
  • 200 g haricots verts
  • 3 el olijventapenade
  • 3 takjes peterselie
  • Bakplaat met bakpapier

Bereiding:

  • Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi met zout en peper. Verhit in een braadpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de schnitzels in 5 minuten aan beide kanten bruin. Snipper de sjalot fijn.
  • Neem het vlees uit de pan. Fruit in het bakvet de helft van de sjalot met de tijm 1 minuut. Schenk de port en de bouillon erbij en breng aan de kook.
  • Leg het vlees terug in de pan. Draai het vuur laag en stoof de schnitzels afgedekt in 45 minuten gaar. Laat intussen de plakjes deeg op kamertemperatuur ontdooien.
  • Maak de haricots verts schoon en kook ze in water met zout in 4 minuten beetgaar. Giet ze af, spoel koud en laat goed uitlekken.
  • Rol elk plakje deeg iets groter uit, tot 15 x 15 cm. Besmeer de deegplakjes tot 2 cm van de rand met de olijventapenade. Zet er een gratin op en vouw het deeg rond de gratin dicht. Zet de ingepakte gratins op de vouwnaad op de bakplaat.
  • Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Bak de gratins in het deeg in 25 minuten goudbruin en gaar. Neem het vlees uit de pan, houd warm onder een deksel en laat het stoofvocht op hoog vuur tot de helft inkoken. Leg het vlees terug in de pan.
  • Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Fruit de resterende sjalot 1 minuut. Schep de beetgare haricots verts erdoor en bak 3 minuten mee. Hak de peterselie grof en schep met zout en peper naar smaak door de haricots verts.
  • Leg het vlees op een schaal. Schep er het stoofvocht over. Serveer met de gratins Wellington en de haricots verts.
  • Romige gratins in knapperig bladerdeeg, een cadeautje op tafel!
  • Tip: Liever met rundvlees? Vervang de schnitzels door sukadelappen. Voeg extra bouillon toe tot het vlees helemaal is bedekt en stoof de sukadelappen in 2 uur zachtjes gaar.

Benodigd product

Benodigd product: Aardappel Gratins met Tijm & Rozemarijn

Voedingswaarden per persoon

  • 720 kcal
  • 44 g vet waarvan 22 g verzadigd
  • 38 g koolhydraten
  • 36 g eiwit
  • 5 g vezels
  • 3,2 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen