Pureestrudel met knoflook & kruiden
20 min bereidingstijd
20-25 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg geen extra vocht toe!
- Hak de kruiden fijn. Pers de knoflook. Meng de kruiden en de knoflook door de puree. Voeg peper naar smaak toe. Laat de puree afkoelen tot kamertemperatuur.
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Rol het deeg op het bakpapier uit. Steek uit de hoeken naar wens een paar sterren en houd deze apart.
- Verdeel de kruidenpuree in een rol in de lengte over het deeg. Vouw de zijkanten erover en rol de puree in het deeg op. Leg de rol op de vouwnaad op de bakplaat.
- Klop het ei los. Bestrijk het deeg dun met ei. Leg er de uitgestoken sterren op en bestrijk die ook dun met ei.
- Bak de pureestrudel in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Snijd de strudel aan tafel met een schep kartelmes in mooie plakken.
- Echt easypeasy! Een pureestrudel is niet alleen leuk om te zien en eenvoudig om te maken, aan tafel gaat de puree met knoflook en kruiden in knapperig deeg favoriet zijn bij alle gasten.
- Tip: Serveer de strudel meteen uit de oven, zodat het deeg lekker knapperig is.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 325 kcal
- 14 g vet waarvan 9 g verzadigd
- 41 g koolhydraten
- 7 g eiwit
- 3 g vezels
- 1,3 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen