Pompoenstoof met aardappeldobbelsteentjes
30 minuten bereidingstijd
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Schil de pompoen, verwijder de binnenkant en snijd in niet te grote stukken
- Snijd de chorizo in plakjes, de paprika in reepjes, snipper de uien. Pel de knoflook en snij deze fijn
- Hak de peterselieblaadjes grof
- Bak de uien, paprika en de aardappeldobbelsteentjes in een gietijzeren pan met wat olijfolie/bakboter op middelhoog vuur
- Voeg de chorizo, de knoflook en de pompoen toe en bak 2 minuten mee
- Roer er de tomatenpuree, bouillon en port door. Breng alles aan de kook en voeg dan de uitgelekte linzen toe
- Laat alles een kwartier stoven op een (heel) laag vuur
- Strooi de peterselie voor het uitserveren als laatste over het gerecht
Wijnsuggestie: Spaanse Monastrell
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 670 kcal
- 32 g vet waarvan 9 g verzadigd
- 58 g koolhydraten
- 26 g eiwit
- 11 g vezels
- 3,9 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen