U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Pain perdu van aardappelbroodjes met roomijs en aardbeien

20 minuten bereiden - Voorbereiden 30 minuten - Rijzen: 2 uur
15 minuten in de oven + afkoelen

Wat heb ik nodig:

personen
  • 125 g Aviko Aardappelpuree, ontdooid
  • 400 g bloem
  • 1 zakje gedroogde gist (7 g)
  • 100 g ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 3 eieren
  • 400 ml volle melk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 250 g aardbeien
  • 4 bollen vanilleroomijs
  • Poedersuiker

  • Keukenmachine of mixer met deeghaken, vershoudfolie, ingevette muffinvorm
    (12 holtes), taartrooster

Bereiding:

  • Strooi 2 theelepels zout in een beslagkom. Zeef er de bloem boven. Maak een kuiltje in de bloem en strooi de gist erin. Verdeel 60 gram boter, de aardappelpuree, 1 ei en 200 ml melk langs de rand van de kom. Kneed in de keukenmachine of met de mixer tot een soepel deeg.
  • Dek de kom af met vershoudfolie. Laat het deeg op kamertemperatuur 1 uur rijzen.
  • Verdeel het deeg in 12 stukken en rol ze tot bolletjes. Leg elk bolletje in een muffinholte. Dek af met vershoudfolie en laat nogmaals 1 uur afgedekt rijzen.
  • Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Klop 1 ei los en bestrijk er de deegbolletjes dun mee. Bak de broodjes in de voorverwarmde oven in 15 minuten goudbruin en gaar. Neem ze uit de oven en uit de vorm; laat ze op een rooster volledig afkoelen.
  • Snijd 4 aardappelbolletjes elk in 4 plakjes. Bewaar de rest van de aardappelbolletjes (zie tip). Klop het laatste ei los met 200 ml melk en de vanillesuiker. Maak de aardbeien schoon en halveer ze of snijd in stukjes.
  • Smelt in twee koekenpannen de laatste 40 gram boter. Week de plakjes brood kort in het eimengsel en bak ze in 3-4 minuten per kant goudbruin in de boter. Keer ze halverwege.
  • Serveer de warme pain perdu met het vanilleroomijs en de aardbeien. Bestrooi met poedersuiker.
  • Aardappelbolletjes zijn de nieuwste trend. Heerlijk als lunchbroodje, bij de maaltijd en vooral ook voor het maken van pain perdu (de Franse benaming voor wentelteefjes). Serveer met ijs of hangop en verse aardbeien.
  • Bewaartip: Bewaar de rest van de aardappelbolletjes in een luchtdichte trommel of vries ze in.
  • Tip: Kneed ook eens wat vanillesuiker, citroenrasp of verse kruiden door het deeg voor een smaakaccent.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 815 kcal
  • 35 g vet waarvan 20 g verzadigd
  • 100 g koolhydraten
  • 23 g eiwit
  • 5 g vezels
  • 0,5 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen