Loaded Fries Rendang Delight
30 min bereidingstijd + Stoven: 2 uur
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Snipper de ui grof. Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukjes. Schil en rasp de gember. Snijd de sukade in blokjes. Dep het vlees droog.
- Doe de ui met de rode peper, de gember, de knoflook, het komijn- en korianderzaad en 1 theelepel zout in de hakmolen en maal tot een gladde pasta. Voeg de ketjap toe zodat een smeuïge pasta (= boemboe) ontstaat.
- Verhit in een braadpan de olie. Bak de boemboe 2 minuten tot de aroma’s goed vrijkomen. Schep het vlees erdoor en bak nog 2 minuten.
- Schenk de kokosmelk langs de rand in de pan. Kneus het citroengras en voeg toe. Breng aan de kook.
- Draai het vuur laag. Stoof de rendang afgedekt in 2 uur zachtjes gaar. Controleer regelmatig of er voldoende stoofvocht is en schenk zo nodig extra kokosmelk of water erbij.
- Neem aan het einde van de stooftijd de deksel van de pan en laat nagenoeg alle vocht verdampen. Breng de rendang op smaak met zout en peper.
- Meng intussen de kerrie door de mayonaise. Zet de kerriemayonaise apart zodat de smaak kan intrekken.
- Bereid de Wavy friet volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng de rendang op smaak met zout en peper.
- Schep de Wavy friet op 4 leuke planken of borden. Verdeel er de atjar tjampoer en de rendang over.
- Deze loaded fries vraagt wat meer tijd, want de lekkerste rendang maak je zelf. Minder tijd? Met een kant-en-klare boemboe voor rendang ga je supersnel van start en heb je weinig omkijken naar je rendang.
- Tip: Liever zonder vlees? Bereid de rendang met oesterzwammen, spitskool of jackfruit.
- Tip: Voeg voor een mildere smaak extra kokosmelk aan de rendang toe.
- Tip: Gekookte sperziebonen smaken er heerlijk bij!
Benodigd product

Voedingswaarden per persoon
- 875 kcal
- 57 g vet waarvan 24 g verzadigd
- 51 g koolhydraten
- 37 g eiwit
- 5 g vezels
- 3,5 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen