U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Loaded Fries Rendang Delight

30 min bereidingstijd + Stoven: 2 uur

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Wavy Blends Garlic & Herbs (600 g)
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 3 cm verse gember
  • 600 g rundersukade
  • 3 tenen knoflook
  • 1 tl gemalen komijnzaad
  • 2 tl gemalen korianderzaad
  • 2 el ketjap manis
  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • 1 stengel citroengras
  • 2 tl kerrie
  • 3 el mayonaise
  • 100 g atjar tjampoer
  • 3 el gebakken uitjes (potje)
  • Evt. cress naar keuze
  • Staafmixer met hakmolen

Bereiding:

  • Snipper de ui grof. Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukjes. Schil en rasp de gember. Snijd de sukade in blokjes. Dep het vlees droog.
  • Doe de ui met de rode peper, de gember, de knoflook, het komijn- en korianderzaad en 1 theelepel zout in de hakmolen en maal tot een gladde pasta. Voeg de ketjap toe zodat een smeuïge pasta (= boemboe) ontstaat.
  • Verhit in een braadpan de olie. Bak de boemboe 2 minuten tot de aroma’s goed vrijkomen. Schep het vlees erdoor en bak nog 2 minuten.
  • Schenk de kokosmelk langs de rand in de pan. Kneus het citroengras en voeg toe. Breng aan de kook.
  • Draai het vuur laag. Stoof de rendang afgedekt in 2 uur zachtjes gaar. Controleer regelmatig of er voldoende stoofvocht is en schenk zo nodig extra kokosmelk of water erbij.
  • Neem aan het einde van de stooftijd de deksel van de pan en laat nagenoeg alle vocht verdampen. Breng de rendang op smaak met zout en peper.
  • Meng intussen de kerrie door de mayonaise. Zet de kerriemayonaise apart zodat de smaak kan intrekken.
  • Bereid de Wavy friet volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng de rendang op smaak met zout en peper.
  • Schep de Wavy friet op 4 leuke planken of borden. Verdeel er de atjar tjampoer en de rendang over.
  • Deze loaded fries vraagt wat meer tijd, want de lekkerste rendang maak je zelf. Minder tijd? Met een kant-en-klare boemboe voor rendang ga je supersnel van start en heb je weinig omkijken naar je rendang.
  • Tip: Liever zonder vlees? Bereid de rendang met oesterzwammen, spitskool of jackfruit.
  • Tip: Voeg voor een mildere smaak extra kokosmelk aan de rendang toe.
  • Tip: Gekookte sperziebonen smaken er heerlijk bij!

Benodigd product

Benodigd product: Wavy Blends Garlic & Herbs

Voedingswaarden per persoon

  • 875 kcal
  • 57 g vet waarvan 24 g verzadigd
  • 51 g koolhydraten
  • 37 g eiwit
  • 5 g vezels
  • 3,5 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen