U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Lamsstoof met tijmrösti

30 minuten bereidingstijd
2 uur stoven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Rösti Original 
  • 5 el olijfolie 
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt 
  • 2 stengels bleekselderij, in reepjes 
  • 600 g lamslappen, in blokjes 
  • 100 ml rode wijn 
  • 200 ml lams- of vleesfond 
  • 1 blik gepelde tomaten (400 g) 
  • 75 g zwarte olijven 
  • 2 takjes rozemarijn 
  • 5-6 takjes tijm, alleen de blaadjes

Bereiding:

  • Verhit in een braadpan 2 eetlepels olijfolie. Fruit de knoflook met de bleekselderij 3 min. Schep het lamsvlees erdoor en bak nog 3 min. 
  • Schenk de wijn en vervolgens de fond in de pan. Voeg de inhoud van het blik tomaten, de olijven en de rozemarijn toe. Breng aan de kook 
  • Draai het vuur laag en stoof het vlees afgedekt in minstens 2 uur zachtjes gaar. Neem na 1,5 uur de deksel van de pan en laat het stoofvocht tot de gewenste dikte inkoken 
  • Verhit in een koekenpan de resterende olijfolie. Bak de rösti in 10-15 min. goudbruin en knapperig. Schep de tijm met zout naar smaak erdoor. Serveer de tijmrösti met de lamsstoof

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 770 kcal
  • 45 g vet waarvan 12 g verzadigd
  • 47 g koolhydraten
  • 38 g eiwit
  • 6 g vezels
  • 1,2 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen