U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Knolselderijsteak met paddenstoelenroomsaus en Pom’ Duchesse

25 min bereidingstijd
20-25 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Pom’ Duchesse (750 g)
  • 1 kleine knolselderij
  • 6 el olijfolie
  • 200 g gemengde paddenstoelen
  • 1 sjalot
  • 2 takjes tijm + extra
  • 100 ml droge witte wijn
  • 50 ml volle melk
  • 125 ml houdbare slagroom
  • Bakplaat met bakpapier, staafmixer

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Schil de knolselderij en snijd er 4 gelijke plakken van 1 cm dikte van.
  • Leg de plakken knolselderij met de aardappelrozetjes op de bakplaat. Besprenkel de knolselderij met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met zout en peper naar smaak.
  • Rooster de knolselderijsteaks met de aardappelrozetjes in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
  • Veeg de paddenstoelen schoon en snijd in stukjes. Snipper de sjalot fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
  • Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de paddenstoelen in 4 minuten gaar. Schep ze uit de pan en houd onder een deksel warm.
  • Schenk de laatste 2 eetlepels olijfolie in de pan. Fruit de sjalot met de tijm 1 minuut. Voeg de wijn toe en laat tot de helft inkoken.
  • Voeg de melk en de slagroom toe en verwarm de saus nog 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  • Leg de knolselderijsteaks op 4 borden. Leg op elke steak 3 aardappelrozetjes. Schep de paddenstoelen ernaast.
  • Schenk de roomsaus in een smalle maatbeker en pureer met de staafmixer schuimig. Schep de saus over de paddenstoelen. Garneer met extra tijm. Serveer met de rest van de aardappelrozetjes.
  • Zoetige geroosterde knolselderijsteaks met krokante aardappelrozetjes en luchtige paddenstoelensaus is het feestelijke hoofdgerecht voor een vegetarisch kerstmenu.
  • Tip: Voeg aan de saus wat miso toe voor een extra hartige smaak.

Benodigd product

Benodigd product: Bistro Pom’ Duchesse

Voedingswaarden per persoon

  • 750 kcal
  • 47 g vet waarvan 12 g verzadigd
  • 60 g koolhydraten
  • 10 g eiwit
  • 13 g vezels
  • 2,2 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen