Knolselderijsteak met paddenstoelenroomsaus en Pom’ Duchesse
25 min bereidingstijd
20-25 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Schil de knolselderij en snijd er 4 gelijke plakken van 1 cm dikte van.
- Leg de plakken knolselderij met de aardappelrozetjes op de bakplaat. Besprenkel de knolselderij met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met zout en peper naar smaak.
- Rooster de knolselderijsteaks met de aardappelrozetjes in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
- Veeg de paddenstoelen schoon en snijd in stukjes. Snipper de sjalot fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
- Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de paddenstoelen in 4 minuten gaar. Schep ze uit de pan en houd onder een deksel warm.
- Schenk de laatste 2 eetlepels olijfolie in de pan. Fruit de sjalot met de tijm 1 minuut. Voeg de wijn toe en laat tot de helft inkoken.
- Voeg de melk en de slagroom toe en verwarm de saus nog 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
- Leg de knolselderijsteaks op 4 borden. Leg op elke steak 3 aardappelrozetjes. Schep de paddenstoelen ernaast.
- Schenk de roomsaus in een smalle maatbeker en pureer met de staafmixer schuimig. Schep de saus over de paddenstoelen. Garneer met extra tijm. Serveer met de rest van de aardappelrozetjes.
- Zoetige geroosterde knolselderijsteaks met krokante aardappelrozetjes en luchtige paddenstoelensaus is het feestelijke hoofdgerecht voor een vegetarisch kerstmenu.
- Tip: Voeg aan de saus wat miso toe voor een extra hartige smaak.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 750 kcal
- 47 g vet waarvan 12 g verzadigd
- 60 g koolhydraten
- 10 g eiwit
- 13 g vezels
- 2,2 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen