U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Kip in champagne-dillesaus

30 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Aardappelbolletjes (600 g)
  • 300 g kipfilet
  • 1 sjalot
  • 1 teen knoflook
  • 4 el olijfolie
  • 2 tl bloem
  • 100 ml champagne
  • 200 ml houdbare slagroom
  • 2 takjes dille + extra

Bereiding:

  • Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Snipper de sjalot fijn. Hak de knoflook fijn.
  • Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de kipfilets 5 minuten zachtjes, zonder te kleuren (zie tip). Schep de kipfilet uit de pan.
  • Schenk nog 2 eetlepels olijfolie in de pan. Fruit de sjalot met de knoflook 1 minuut. Bestrooi met de bloem en bak 1 minuut mee.
  • Schenk langzaam de champagne en vervolgens de slagroom erbij en verwarm al roerend tot een gladde en gebonden saus.
  • Doe de kipfilet terug in de pan en verwarm nog 10 minuten zachtjes. Bereid intussen de aardappelbolletjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de dille fijn.
  • Breng de romige kip op smaak met de dille, zout en peper. Verdeel de kip met de champagne-dillesaus over 4 mooie champagnecoupes of kleine borden. Garneer met een paar aardappelbolletjes en wat extra dille. Serveer de rest van de aardappelbolletjes apart erbij.
  • Champagne geeft je gerecht meteen iets extra feestelijks. Op en top glamour geserveerd in mooie champagnecoupes met knapperige aardappelbolletjes!
  • Tip: Bak de kipfilet niet bruin, zodat de saus mooi roomwit blijft.

Benodigd product

Benodigd product: Bistro Aardappelbolletjes

Voedingswaarden per persoon

  • 635 kcal
  • 38 g vet waarvan 14 g verzadigd
  • 46 g koolhydraten
  • 23 g eiwit
  • 4 g vezels
  • 1,9 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen