Kip in champagne-dillesaus
30 min bereidingstijd
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Snipper de sjalot fijn. Hak de knoflook fijn.
- Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de kipfilets 5 minuten zachtjes, zonder te kleuren (zie tip). Schep de kipfilet uit de pan.
- Schenk nog 2 eetlepels olijfolie in de pan. Fruit de sjalot met de knoflook 1 minuut. Bestrooi met de bloem en bak 1 minuut mee.
- Schenk langzaam de champagne en vervolgens de slagroom erbij en verwarm al roerend tot een gladde en gebonden saus.
- Doe de kipfilet terug in de pan en verwarm nog 10 minuten zachtjes. Bereid intussen de aardappelbolletjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de dille fijn.
- Breng de romige kip op smaak met de dille, zout en peper. Verdeel de kip met de champagne-dillesaus over 4 mooie champagnecoupes of kleine borden. Garneer met een paar aardappelbolletjes en wat extra dille. Serveer de rest van de aardappelbolletjes apart erbij.
- Champagne geeft je gerecht meteen iets extra feestelijks. Op en top glamour geserveerd in mooie champagnecoupes met knapperige aardappelbolletjes!
- Tip: Bak de kipfilet niet bruin, zodat de saus mooi roomwit blijft.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 635 kcal
- 38 g vet waarvan 14 g verzadigd
- 46 g koolhydraten
- 23 g eiwit
- 4 g vezels
- 1,9 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen