Italiaanse groenten uit de oven met röstirondjes
20 min bereidingstijd
15-20 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Bedek de binnenrand van de ovenschaal met röstirondjes. Leg de rest van de rondjes op de bakplaat.
- Snijd het houtachtige uiteinde eraf en snijd de asperges in stukken van 4-5 cm. Verhit in een wok 2 eetlepels olie. Bak de asperges in 4 minuten beetgaar. Snijd intussen de rest van de groenten in stukjes van 2 cm.
- Schep de asperges uit de wok. Schenk de resterende 2 eetlepels olie in de wok en roerbak de rest van de groenten in 5 minuten beetgaar. Voeg als laatste de spinazie toe en laat het blad al omscheppend slinken.
- Smelt intussen in een sauspan de boter. Voeg de bloem toe en bak 1 minuut mee zonder te kleuren. Schenk langzaam en al kloppende met een garde de melk en daarna de bouillon erbij en verwarm tot een gladde, gebonden saus ontstaat. Breng op smaak met een royale handvol geraspte Parmezaanse kaas, nootmuskaat, peper en een beetje zout.
- Schep de groenten in de ovenschaal. Schenk de saus erover. Bak de groenteschotel met de röstirondjes in de voorverwarmde oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
- Bestrooi de gegratineerde groenten uit de oven met wat extra Parmezaan, of serveer de geraspte kaas apart erbij.
Voor een dag zonder vlees is deze groenteschotel met röstirondjes het antwoord. De Parmezaanse kaas zorgt voor een extra hartige smaak. Strooi er uit de oven ook nog wat kaas over, of serveer een schaaltje Parmezaan apart erbij.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 650 kcal
- 32 g vet waarvan 13 g verzadigd
- 64 g koolhydraten
- 21 g eiwit
- 11 g vezels
- 2,5 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen