IJssandwiches met vers fruit
30 min bereidingstijd
10-15 min in de oven + afkoelen
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Verhit in een koekenpan de olie. Bak de rösti in 10 minuten goudgeel en krokant; laat de rösti niet te donker kleuren. Laat de rösti vervolgens afkoelen.
- Klop in de keukenmachine of met de mixer de boter met de suiker en de vanillesuiker romig. Klop het ei erdoor.
- Voeg de bloem toe en klop tot een glad beslag. Spatel ten slotte de rösti door het beslag. Laat het beslag 15 minuten rusten.
- Verwarm intussen de oven voor tot 180 ºC. Maak de kookring nat en leg op een bakplaat. Schep er 1/12 van het beslag in. Druk met de achterkant van een vochtige lepel tot een plat koekje. Verwijder de kookring.
- Maak zo op beide bakplaten in totaal 12 koekjes. Houd onderling wat afstand, de koekjes lopen een beetje uit.
- Bak de koekjes in de voorverwarmde oven in 10-15 minuten goudgeel en gaar; laat de randen niet te donker kleuren. Laat de koekjes op een rooster afkoelen.
- Schep op 6 koekjes een bol ijs. Druk er een tweede koekje tegen en druk ze licht samen. Bewaar de ijssandwiches tot serveren in de diepvries.
- Serveer de ijssandwiches met fruit naar keuze. Garneer met de basilicumcress of munt.
- Deze ijssandwiches zijn een geweldig idee voor een familiediner. Leuk, makkelijk en helemaal voor te bereiden. Bewaar ze afgedekt in de diepvries en serveer ze op een mooie schaal met vers fruit.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 445 kcal
- 25 g vet waarvan 14 g verzadigd
- 49 g koolhydraten
- 5 g eiwit
- 2 g vezels
- 0,1 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen