U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Gevulde kiprolletjes met kalfsgehakt, pompoenpuree en Pom’ Duchesse

45 min bereidingstijd
15-20 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Pom’ Duchesse (750 g)
  • 50 g ongezouten gepelde pistachenoten, grofgehakt
  • 1 tl kerrie
  • 300 g kalfsgehakt
  • 4 kipfilets
  • 500 g pompoen
  • 60 g roomboter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 100 ml gevogeltefond
  • 2 blaadjes laurier
  • 3 takjes tijm
  • Versgeraspte nootmuskaat
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 2 el sojasaus
  • 400 ml kalfsfond
  • 2 el groene peperkorrels
  • 125 ml slagroom
  • Hittebestendige vershoudfolie, bakplaat met bakpapier, staafmixer

Bereiding:

  • Meng de pistachenoten met de kerrie, zout en peper naar smaak door het kalfsgehakt. Snijd de kipfilets als een boek open (niet door!) en schep er het gehakt op. Rol de kipfilets op en verpak ze strak in vershoudfolie.
  • Verwarm de oven voor tot 220 °C. Breng een ruime pan met water tegen de kook. Laat de ingepakte kipfilets 20 minuten zachtjes in het water garen.
  • Schep intussen de draden en pitten uit de pompoen en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  • Smelt in een hapjespan 15 gram boter. Fruit de ui en de knoflook 1 minuut. Schep de pompoen erdoor. Voeg de gevogeltefond met de laurier en de tijm toe en stoof de pompoen afgedekt in 15 minuten gaar.
  • Verdeel de Pom’ Duchesse over de bakplaat en bak ze in de voorverwarmde oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
  • Neem de kiprolletjes uit het water en verwijder de folie. Verhit in een koekenpan 15 gram boter en bak de kiprolletjes in 5 minuten goudbruin.
  • Verwijder de laurier en tijm uit de pompoen. Pureer de pompoen met de staafmixer tot een gladde puree. Breng de puree op smaak met 15 gram boter, nootmuskaat, zout en peper. Houd de puree op laag vuur warm.
  • Neem de kiprolletjes uit de pan en houd ze in aluminiumfolie warm. Voeg 15 gram boter toe aan het bakvet en fruit de sjalot 1 minuut. Voeg de sojasaus, de kalfsfond en de peperkorrels toe en laat tot een kwart inkoken. Voeg de slagroom toe en laat de saus tot de gewenste dikte inkoken.
  • Snijd de kiprolletjes in plakjes. Schep de pompoenpuree op 4 borden. Leg de kiprolletjes erbij. Schep een beetje saus over de kip. Serveer met de Pom’ Duchesse en geef de rest van de saus apart erbij.

Tip: Serveer er nog een schaaltje beetgare spruiten met nootmuskaat bij.

Benodigd product

Benodigd product: Bistro Pom’ Duchesse

Voedingswaarden per persoon

  • 1025 kcal
  • 60 g vet waarvan 24 g verzadigd
  • 57 g koolhydraten
  • 61 g eiwit
  • 8 g vezels
  • 3,9 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen