U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Geroosterde bloemkool met duchesse-champignonpuree

45 min bereidingstijd
30 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Aardappelpuree (750 g)
  • 1 verpakking Aviko Pom’ Duchesse (750 g)
  • 1 grote bloemkool
  • 2 citroenen
  • 6 el olijfolie
  • 1 tl gemalen komijn
  • 3 takjes tijm
  • 500 g kastanjechampignons
  • 50 g hazelnoten
  • Rasp, bakplaat met bakpapier, ovenschaal (zie tip)

Bereiding:

  • Breng in een grote pan water aan de kook. Snijd een plakje van de stronk van de bloemkool, maar laat de bladeren zitten; dit staat extra stoer!
  • Voeg wat zout toe aan het kookwater en kook de hele bloemkool 6 minuten voor.
  • Boen intussen de citroenen schoon en rasp de gele schil eraf. Meng de citroenrasp met 4 eetlepels olijfolie, de komijn en de blaadjes van de takjes tijm.
  • Neem de bloemkool met een schuimspaan uit de pan en laat goed uitlekken. Zet de bloemkool op de bakplaat. Verdeel de citroen-tijmmarinade goed over en tussen de bloemkoolroosjes. Bestrooi met peper naar smaak en laat de marinade intrekken terwijl je de ovenschotel voorbereid.
  • Verwarm de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Veeg de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
  • Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de champignons in 4 minuten bruin en gaar. Breng op smaak met peper. Schep de champignons door de puree.
  • Schep de puree in de ovenschaal en strijk glad. Druk de aardappeltorentjes licht in de puree.
  • Bak de puree met de Pom’ Duchesses in de voorverwarmde oven in 30 minuten goudbruin en gaar. Schuif na 10 minuten de bakplaat met de bloemkool erbij en bak in 20 minuten gaar.
  • Hak de hazelnoten grof. Rooster de noten in een droge koekenpan goudbruin en schud ze op een bord.
  • Leg de geroosterde bloemkool op een schaal. Bestrooi met de hazelnoten en serveer met de duchesse-champignonpuree.
  • Ga voor een grote bloemkool, want dat maakt extra indruk op tafel. Een restje geroosterde bloemkool is de volgende dag heerlijk in een salade, met een dipsaus als borrelhapje of op een tosti met jonge (geiten)kaas.
  • Tip:  De duchessepuree kun je in elk formaat maken, van eenpersoonsbakje tot XL-ovenschaal. Bereid de gewenste hoeveelheid warme puree volgens de aanwijzingen op de verpakking, schep in een ovenschaal en dek af met Pom’ Duchesses. Schep naast of in plaats van paddenstoelen gerust gebakken of gegrilde groenten of smaakmakers als fijngehakte zongedroogde tomaten of olijven door de puree.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 740 kcal
  • 42 g vet waarvan 7 g verzadigd
  • 70 g koolhydraten
  • 14 g eiwit
  • 12 g vezels
  • 2,1 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen