U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Gehaktrollade met spek & laurier en pureepakketjes

45 min bereidingstijd
1 uur in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 2 verpakkingen Aviko Aardappelpuree (à 750 g)
  • 4 verse laurierblaadjes
  • 1 kilo gemengd gehakt
  • 200 gram gerookt ontbijtspek
  • 8 grote bladeren van een savooiekool
  • Bakplaat met bakpapier, keukentouw


Uit voorraad: 2 el olijfolie

Bereiding:

  • Leg de laurierblaadjes alvast een dag eerder in een schaaltje koud water te weken. Verwarm de oven voor tot 180 ºC.
  • Meng het gehakt met zout en peper naar smaak. Vorm er een rol van met een doorsnede van 10-12 cm. Bedek de zijkanten met plakjes ontbijtspek.
  • Leg de rest van de plakjes spek dakpansgewijs en ter breedte van de rollade op het werkvlak.
  • Leg er de gehaktrol op en wikkel strak in het spek. Stop er her en der de laurierblaadjes tussen. Leg de gehaktrollade op de bakplaat. Besprenkel met de olijfolie en bestrooi met wat peper.
  • Bak de gehaktrollade in de voorverwarmde oven in ongeveer 1 uur bruin en gaar.
  • Verwijder intussen de harde nerf van de koolbladeren. Dompel de bladeren 1 minuut in ruim kokend water met zout, om zacht te worden. Laat ze goed uitlekken. Verwarm de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verdeel de puree in een baan over de koolbladeren. Klap de zijkanten over de puree en rol op. Bind de pureepakketjes vast met een stukje keukentouw.
  • Leg ze als de rollade nog niet helemaal gereed is nog even bij het vlees op de bakplaat. Leg de gehaktrollade op een schaal en snijd in mooie plakken. Serveer met de pureepakketjes.
  • Deze rollade kun je in elk formaat maken: halveer de hoeveelheid gehakt en ontbijtspek voor 4 personen. Ook eenpersoonsrollades doen het goed op de kersttafel! Maak ze een dag of twee van tevoren en bewaar ze goed verpakt in de koelkast. Ook de pureepakketjes kun je voorbereiden en in een pan of ovenschaal met een beetje water of witte wijn verwarmen.
  • Tip: Extra feestelijk: kneed gedroogde cranberry’s door het gehakt.
  • Tip: Snijd de rest van de savooiekool in reepjes en smoor de kool in boter gaar. Breng op smaak met mosterd, crème fraîche, eventueel een scheutje witte wijn en fijngehakte peterselie.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 570 kcal
  • 36 g vet waarvan 14 g verzadigd
  • 28 g koolhydraten
  • 32 g eiwit
  • 4 g vezels
  • 2,6 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen