U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Tarte flambée met spek, ui en rösti

15 min bereidingstijd
15 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 200 g Aviko Rösti Original
  • 2 rollen flammkuchendeeg (koelvers, 260 g)
  • 200 g crème fraîche
  • 2 el mayonaise
  • 50 g gruyère
  • 2 uien
  • 200 g gerookte spekblokjes
  • 2 takjes peterselie
  • 2 bakplaten

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Rol het deeg uit en leg de lappen op het meeverpakte bakpapier op de bakplaten.
  • Roer de crème fraîche los met de mayonaise. Rasp de kaas en schep door het roommengsel. Strijk de room uit over de deegbodems.
  • Snijd de uien in dunne halve ringen. Verdeel de uienringen met de spekblokjes over de room. Bestrooi met de bevroren rösti en peper naar smaak.
  • Bak de tarte flambée in de voorverwarmde oven in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar.
  • Hak de peterselie fijn. Bestrooi de tarte flambée uit de oven met de peterselie.
  • In Parijse brasserieën staat deze klassieker uit de Elzas steevast op de kaart. Bij ons is-ie beter bekend als flammkuchen: een dunne lap brooddeeg bestreken met crème fraîche en belegd met uien en spek. Rösti en gruyèrekaas zorgen voor een extra volle smaak.
  • Tip: Maak voor een feestje verschillende tartes flambées. Vervang voor de visliefhebber de spekblokjes door gerookte zalmreepjes en voor vegetarische gasten door plakjes champignon.
  • Variatietip: Bestrooi niet met rösti maar met ½ verpakking Aviko Zoete Aardappel Blokjes (zak à 450 g).
  • Tip: Neem truffelmayonaise voor een extra feestelijke variant.

Benodigd product

Benodigd product: Rösti Original

Voedingswaarden per persoon

  • 375 kcal
  • 18 g vet waarvan 8 g verzadigd
  • 38 g koolhydraten
  • 14 g eiwit
  • 2 g vezels
  • 2,2 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen