Kruidige slastamppot met spekjes en lente-ui
17 minuten bereidingstijd
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verhit in een ruime koekenpan de olijfolie. Bak de spekblokjes in 4 min. knapperig uit. Schep de knoflook erdoor en bak nog 1 min. Schep de spekblokjes uit de pan.
- Bak in het spekvet de gekruide chilipartjes in 10-12 min. goudbruin en gaar Maak intussen de sla schoon: was en droog de bladeren en scheur ze grof
- Draai het vuur laag en stamp de gekruide chilipartjes grof. Schep er de crème fraîche en de sla door. Schep de stamppot op 4 borden en verdeel er de spekjes en de lente-ui over. Bestrooi met peper naar smaak
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 595 kcal
- 15 g vet waarvan 13 g verzadigd
- 51 g koolhydraten
- 15 g eiwit
- 6 g vezels
- 3,2 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen