U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Sauce Bearnaise

Wat heb ik nodig?

  • Roomboter 250 gr.
  • 4 takjes verse dragonblaadjes
  • Klein scheutje witte wijn
  • Zout en peper
  • Dragonazijn 1 dl.
  • Cayennepeper
  • Eidooiers 150 gr.
  • 1 kookpannetje
  • 2 sjalotten
  • 1 citroen

Bereiding

  • Verwarm de boter in een klein pannetje en haal de witte vlokken uit de boter (dit heet klaren)
  • Hak de dragonblaadjes fijn
  • Doe de fijngesneden sjalotten, azijn, scheutje witte wijn en wat peper in een pan en kook het tot ongeveer de helft in
  • Giet alles door een dun zeefje in een kom en laat het tot onder 50°C afkoelen
  • Klop nu de eidooiers door het mengsel en bindt het au bain-marie (= niet rechtstreeks op het vuur, maar indirect via een pannetje heet water dat op het vuur staat)
  • Voeg nu onder constant kloppen en in kleine scheutjes de gesmolten boter, citroensap, zout en een snufje cayennepeper toe
  • Roer er als allerlaatste de fijngehakte dragonblaadjes doorheen

Sauce de Truffe

Wat heb ik nodig?

  • 1 uitje
  • Zout en peper
  • Truffel (of truffelpasta) 5 gr.
  • 1 kookpannetje
  • Roomboter 40 gr.
  • 1 fonduepannetje
  • Patentbloem 2 el.
  • Room 125 ml.
  • Bouillon 175 ml.

Bereiding

  • Verwarm de boter in een klein pannetje en doe er het zeer fijngesneden uitje doorheen tot deze glazig is
  • Voeg gezeefde bloem toe en roer deze roux in 1 min. gaar op laag vuur
  • Giet in kleine hoeveelheden, continue roerend, de bouillon erbij tot deze helemaal is opgenomen
  • Haal van het vuur en voeg de room en geschaafde truffel (of truffelpasta) toe
  • Breng de saus op smaak met wat zout en peper
  • Zet het pannetje terug op het vuur, roer nogmaals goed door, maar laat het niet meer koken
  • Giet de warme saus in een fonduepannetje

Sauce Tartare

Wat heb ik nodig?

  • Roomboter 50 gr.
  • 2 fijngesneden augurken
  • Patentbloem 2 el.
  • Fijngehakte kappertjes 2 el.
  • Bouillon 100 ml.
  • 1 takje fijngehakte krulpeterselie
  • Klein scheutje witte wijn
  • 4 eieren (of 12 kwarteleitjes)
  • Room 250 ml.
  • 2 kookpannetjes en 1 fonduepan
  • 3 fijngesneden bosuitjes

Bereiding

  • Kook voorafgaand de eitjes
  • Verwarm de boter in een klein pannetje
  • Voeg gezeefde bloem toe en roer deze roux in 1 min. gaar op laag vuur
  • Giet in kleine hoeveelheden, continue roerend, de bouillon en het scheutje witte wijn erbij tot deze helemaal is opgenomen
  • Haal van het vuur en voeg de room, de gesneden bosuitjes, augurken, kappertjes en de peterselie toe
  • Zet het pannetje terug op het vuur, roer nogmaals goed door, maar het niet meer koken
  • Giet de warme saus in een fonduepannetje en zet deze, samen met een schaaltje gepelde eitjes, op tafel met de friet

Mom Thai Satay Sauce

Wat heb ik nodig?

  • Pindakaas (met stukjes noot) 250 gr.
  • Kokosmelk 100 ml.
  • Thaise chilisaus 50 ml.
  • 1 kookpannetje

Bereiding

  • Doe alle ingrediënten in een klein pannetje en laat het langzaam al roerend warm worden
  • Wanneer de saus te veel indikt, voeg je er gewoon een scheutje water bij
;