Hummuskrans met minirösti
25 min bereidingstijd
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Pureer in de keukenmachine of in 2-3 porties in de hakmolen de kikkererwten fijn met 75 ml water, de knoflook en de komijn. Breng de hummus goed op smaak met zout en peper.
- Schep de hummus in dotten in een cirkel op een schaal. Maak met de bolle kant van de lepel in elke dot een kuiltje. Sprenkel royaal olijfolie in de kuiltjes. Bestrooi de hummus met de verse kruiden, granaatappelpitjes en pistachenoten.
- Bereid de minirösti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schud ze in een (voorverwarmde) schaal.
- Serveer de hummuskrans met de minirösti om te dippen.
- Een trendy dipkrans voor krokante minirösti, van hummus met verse kruiden, frisse granaatappelpitjes en gezouten pistachenoten.
- Tip: Maak de hummuskrans van tevoren en bewaar losjes afgedekt in de koelkast. Voeg de garnering pas op het laatste moment toe. Bak ook de minirösti vlak voor het serveren, zodat ze nog lekker warm en knapperig zijn.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 400 kcal
- 22 g vet waarvan 3 g verzadigd
- 39 g koolhydraten
- 8 g eiwit
- 8 g vezels
- 1,3 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen