Gehaktballetjes in honingmosterdsaus met Opa’s Ovenfriet
25 minuten bereidingstijd
15 minuten in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Verdeel de friet over de bakplaat. Bak ze in de voorverwarmde oven in ca. 15 min. goudbruin
- Verhit intussen in een braadpan de helft van de olijfolie. Bak de gehaktballetjes in 5 min. rondom bruin aan. Schep de balletjes uit de pan
- Voeg de honing toe aan het bakvet. Roer met een spatel de aanbaksels los. Schenk de room erbij en laat de saus zachtjes tot de gewenste dikte inkoken
- Roer de mosterd door de saus. Leg de gehaktballetjes terug in de pan en houd op laag vuur warm
- Verhit in een wok de resterende olijfolie. Voeg de spinazie in handzame porties toe: laat elke portie al omscheppend slinken en alle vocht verdampen alvorens een volgende flinke handvol toe te voegen. Breng op smaak met zout en peper
- Bestrooi de gehaktballetjes met de dille en serveer met de friet en de spinazie
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 895 kcal
- 59 g vet waarvan 23 g verzadigd
- 55 g koolhydraten
- 32 g eiwit
- 8 g vezels
- 1,9 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen