U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Bruschette met zoete aardappel en gorgonzola

20 minuten bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Zoete Aardappelblokjes (à 450 g) 
  • 3 el olijfolie 
  • 8 sneden stevig zuurdesembrood 
  • 2 tenen knoflook, gehalveerd 
  • 150 g gorgonzola, in blokjes 
  • 25 g rucola

Bereiding:

  • Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de zoete aardappelblokjes in 10-15 minuten bruin en gaar. Rooster intussen de sneden brood in de broodrooster of grillpan goudbruin en krokant. 
  • Leg het brood op een presenteerschaal en wrijf met het snijvlak van de knoflook stevig over de nog warme bovenkant. 
  • Verdeel de zoete aardappelblokjes, gorgonzola en rucola erover. Besprenkel de bruschette eventueel met wat extra olijfolie en bestrooi met peper naar smaak.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 570 kcal
  • 33 g vet waarvan 11 g verzadigd
  • 50 g koolhydraten
  • 15 g eiwit
  • 7 g vezels
  • 2,5 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen