U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Pitabroodje met Griekse rösti

30 minuten bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Rösti Original
  • 2 tenen knoflook
  • 5 el olijfolie
  • 150 g Griekse yoghurt 
  • 1 rode of gele paprika, in reepjes
  • 1 bosje platte peterselie, grof gehakt 
  • 1 courgette, in blokjes
  • 150 g feta, grof verkruimeld 
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • voor erbij: groene pepers, Griekse olijvenen dolmades 
  • 8 grote pitabroodjes

Bereiding:

  • Verhit in een koekenpan 3 eetlepels olijfolie. Bak de rösti in 10-15 min. goudbruin en knapperig. Verhit de resterende olijfolie in een hapjespan. Fruit de ui 1 min. Schep erde paprika en de courgette door en bak nog 3 min. 
  • Rooster intussen de pitabroodjes goudbruin en warm. Pers voor de tzatziki de knoflook boven de yoghurt uit 
  • Schep de rösti door de groenten en breng op smaak met zout en peper. Doe de peterselie en de feta in twee schaaltjes. Zet de rösti met de tzatziki, de peterselie, de feta, de groene pepers, de olijven en de dolmades op tafel 
  • Laat iedereen zelf z’n broodjes open snijden en vullen met de rösti, wat peterselie, feta en een lepel tzatziki. Eet de groene pepers, de olijven en de dolmades erbij

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 765 kcal
  • 32 g vet waarvan 10 g verzadigd
  • 90 g koolhydraten
  • 24 g eiwit
  • 8 g vezels
  • 2,5 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen