U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Italiaanse bonenaardappelschotel met salami

20 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Aardappeldobbelsteentjes (750 g)
  • 2 el olijfolie 
  • 150 g salami, in blokjes 
  • 2 rode uien, gesnipperd 
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 500 g cannellinibonen (uit blik), afgespoeld en uitgelekt 
  • 75 g rucola

Bereiding:

  • Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de salami met de ui en de knoflook 4 minuten. Schep het mengsel op een bord. 
  • Bak de aardappelblokjes in het bakvet in 10-15 minuten goudbruin en gaar. Schep er de bonen met de salami en ui door en warm nog 2 minuten goed door. Breng op smaak met peper. 
  • Meng vlak voor serveren de rucola door de bonenschotel.

Tip: Voeg met de rucola ook eens 2 el groene pesto toe voor een extra rijke smaak.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 630 kcal
  • 32 g vet waarvan 8 g verzadigd
  • 56 g koolhydraten
  • 22 g eiwit
  • 15 g vezels
  • 1,5 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen