U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Gratins met venkel en pittige kaas

20 minuten bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 pak Aviko Gratins (Emmentaler-kaas en/of Tijm Rozemarijn)
  • Dille 10 gr. 
  • Pittige (oude) kaas 100 gr.
  • Serrano ham 100 gr.
  • Pijnboompitjes 20 gr.
  • Venkelknollen 250 gr.
  • Ovenschaal 2 l.
  • Olijfolie

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200°C 
  • Maak de venkelknollen schoon, verwijder de onderkant en snijd ze in parten (bewaar de fijne takjes groen voor garnering)
  • Zet de gratins in een ruime en ingevette ovenschaal
  • Leg de venkel, afgewisseld met plakjes serrano ham, om de gratins heen, met de snijkant naar boven en smeer ze in met olijfolie 
  • Draai flink peper over de groenten en verdeel daarna de dille, pijnboompitten en de kaas erover 
  • Bak alles in 20 min. gaar en goudbruin in de oven

 

Wijnsuggestie: Rosé

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 415 kcal
  • 30 g vet waarvan 17 g verzadigd
  • 15 g koolhydraten
  • 20 g eiwit
  • 3 g vezels
  • 2,9 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen