U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Kerrie-pompoen met gratins

20 minuten bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 2 verpakkingen Aviko Gratins
  • Honing 4 el.
  • 1 grote flespompoen
  • BBQ-saus 4 el.
  • 2 sjalotten
  • Kerriepoeder
  • 1 zoete puntpaprika
  • Sesamzaadjes
  • Kogelbiefstuk 500 gr.
  • Bakplaat
  • Olijfolie (of vloeibare bakboter)
  • Koekenpan

Bereiding:

  • Meng de BBQ-saus samen met de honing en wat olie in een kom, als marinade
  • Snijd de sjalotten en zoete puntpaprika fijn, de biefstuk in dunne reepjes en doe ze in de kom met de marinade
  • Schil de flespompoen en snijd deze in dunne plakken
  • Meng wat olijfolie met kerriepoeder en smeer de pompoenplakken hiermee in
  • Bak de gratins in een voorverwarmde oven zoals aangegeven op de verpakking
  • Bak de pompoenplakken tegelijk met de gratins mee in de oven tot ze gaar en krokant zijn (pas op dat ze niet verbranden)
  • Roerbak heel kort het gemarineerde biefstukmengsel en bestrooi op het laatste moment met wat sesamzaadjes
  • Zet de gratins in het midden van het bord en leg de pompoenplakjes en ‘smoked-honey biefstukreepjes’ er omheen

 

Wijnsuggestie: Chardonnay

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 750 kcal
  • 43 g vet waarvan 23 g verzadigd
  • 49 g koolhydraten
  • 38 g eiwit
  • 7 g vezels
  • 1,9 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen