U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Scallopine met gorgonzolasaus, knoflookspinazie en mini kroketjes

30 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Mini aardappel Kroketjes (600 g)
  • 8 varkens- of kalfsschnitzeltjes (à 60 g)
  • 4 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • 600 g gewassen spinazie
  • 100 g gorgonzola
  • 150 ml slagroom
  • airfryer

Bereiding:

  • Verwarm de airfryer voor op 180 °C. Bak de aardappelkroketjes in 9 minuten goudbruin en gaar. Schud ze tussentijds eenmaal om.
  • Bestrooi de schnitzels met zout en peper. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak het vlees in 8-10 minuten bruin en gaar.
  • Verhit in de wok ook 2 eetlepels olijfolie. Fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de spinazie in porties toe en laat het blad al omscheppend slinken en het vocht verdampen.
  • Neem het vlees uit de pan en houd het onder een deksel warm. Breek de gorgonzola boven de pan in stukken. Bak de kaas zachtjes, tot deze begint te smelten. Schenk de slagroom erbij en roer tot een gladde saus. Leg het vlees terug in de pan.
  • Verdeel de schnitzeltjes met de gorgonzolasaus over een schaal. Schep er de knoflookspinazie en de aardappelkroketjes bij.

Tip: voeg een handvol grofgehakte walnoten toe aan de gorgonzolasaus.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 800 kcal
  • 49 g vet waarvan 18 g verzadigd
  • 44 g koolhydraten
  • 42 g eiwit
  • 7 g vezels
  • 2,5 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen